Životní pojištění se může významně podílet na vaší finanční stabilitě. Nejen v době pandemie
13. 01. 2021

Životní pojištění se může významně podílet na vaší finanční stabilitě. Nejen v době pandemie

Ještě donedávna většina z nás spoléhala na to, že po většinu času je ekonomika našeho státu stabilní a žádná krize nás významněji nesmete. Hodně z nás si také nechtělo připustit, že je vhodné předem řešit nebo se připravit na případné zdravotní problémy.

Jenže během jednoho jediného roku je to jinak a celosvětová pandemie zamávala s životem každého z nás. Současná situace nás ale také donutila se zamyslet. Nad svojí zdravotní kondicí. I nad tou finanční. 

Najednou mnohem víc řešíme, jak je důležité zdraví i stabilní příjem a že některé situace nejsme schopni příliš ovlivnit. Díky tomu i ti, kteří dosud neměli životní pojištění, řeší, že je právě teď vhodné si životní pojištění sjednat.

Zvýšený zájem o životní pojištění je přirozený důsledek

Počet nově uzavíraných životních pojistek se v posledních měsících zvyšuje stejně jako počet dotazů, kdy si klienti ověřují, jaké podmínky platí v případě jejich hospitalizace kvůli covidu-19. Noví i stávající klienti se zajímají také o pojištění dávek v případě pracovní neschopnosti, případně při výpadku nebo snížení příjmu kvůli péči o dítě.

Výhodou už stávajících pojistek je, že zahrnují pojištění při virových onemocněních. Nejen tedy při covidu-19. Zde pak samozřejmě hraje roli, co a při jakých podmínkách máte v životní pojistce nasmlouváno. Pokud už ve stávajících podmínkách máte sjednaná pojištění na rizika, jako jsou závažná onemocnění, hospitalizace, zajištění trvalé péče, pracovní neschopnost, trvalá invalidita nebo smrt, není potřeba nic měnit.

Pokud si však nejste jistí, určitě se ozvěte přes kontaktní stránku a zkontrolujeme vaše životní pojištění spolu.

Při uzavírání nových pojistek se covid řeší

Rozdíl pak ale nastává při uzavírání nových smluv životního pojištění, kdy se většina pojišťoven zajímá o to, zda jste covid prodělali a zda máte nějaké chronické onemocnění. V souvislosti s covidem se dnes zmiňuje obvykle diabetes nebo závažnější forma astmatu.

Nově se pak současné situaci uzpůsobují také podmínky pojištění. Například jaká doba musí uplynout mezi vyléčením se z covidu a uzavřením pojistné smlouvy. Případně se podle toho upravuje výše pojistného. 

Proto se nebojte ptát a zjistit si, jaké možnosti jsou nejlepší pro vás a vaše blízké. Pojistit můžete v rámci jedné pojistné smlouvy třeba i děti. A určitě se vyplatí uzavřít životní pojištění spolu i s vaším partnerem a nastavit podmínky tak, abyste byli pojištění celá rodina smysluplně a podle vašich potřeb přímo na míru.

Pavel Novák
Autor: Pavel Novák

Udělám Vám finanční plán, který z Vás udělá rentiéra.
 

Pomáhám svým klientům zajistit to co je pro ně v životě důležité. Například vlastní bydlení, peníze na studia dětí, nebo dostatečnou rezervu v penzi, být rentiérem.

Tohle všechno stojí peníze. Obecně mluvíme o výdajích rodiny. Abychom mohli výdaje zaplatit, musíme pracovat. Musíme mít dostatečné příjmy.

Bohužel v životě přicházejí okamžiky, které příjmy ohrožují. Které to jsou ? Ztráta zaměstnání, nemoc, úraz...

Mou rolí  je pomáhat zachovat si svou životní úroveň a splnit si svoje finanční cíle, stát se rentiérem, ať se děje co se děje.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení