Potřebuji pojistku na blbost ?
15. 07. 2019

Potřebuji pojistku na blbost ?

O pojištění odpovědnosti v občanské životě slyšel asi každý z nás, obvzláště pokud ji nazveme "pojistkou na blbost". Často si říkáme "to nepotřebuji, dám si pozor." Člověk si dá pozor, aby něco neshodil v obchodě, ale dokáže si dát pozor na vše ? Dokáže si dát pozor dítě nebo pes ? Tato pojistka kryje velké množství rizik, které pokud člověk nepodchytí, může výrazně ovlivnost jeho finanční situaci.

Pro příklad, pokud vytopím sousedy, bude škoda, kterou budu muset zaplatit, od tisíců po statisíce Kč.

Pokud jako chodec vstoupím do silnice mimo přechod, špatně se rozhlédnu, řidič strhne volant, aby mě nezabil, viníkem jsem já. A pokud při tom bude řidič zraněn, může po mně žádat nejen náhradu škody za zničené auto, ale také náklady na léčení, újmu na zdraví a případně i ušlý zisk.

V takovém případě škoda může jít do miliónů Kč.

Pokud člověk nechce sahat do pracně vybudovaných úspor nebo doživotně splácet, může pojistka na občanskou odpovědnost v této situaci výrazně pomoci. Správně nastavenou pojistku pro celou rodinu lze pořídit za cca 1 000 až 1 500 Kč ročně.

Při výberu je třeba nastavit limity alespoň na 10 000 000 Kč, pamatovat i na odpovědnost z vlastnictví nemovistostí, či odpovědnost statutára ve společenství vlastniků jednotek, či sportovního spolku.

V rámci jedné pojistky jsou pojištěni manželé, děti, drobná domácí zvířata. Územní platnost může být jen Česká republika nebo třeba celá Evropa.

Je zapotřebí rozlišovat pojištění odpovědnosti v občanském životě a pojištění odpovědnosti z výkonu povolání. Jsou to dvě odlišné pojistky, které jsou často nazývány jednotně "pojištění na blbost".

Pavel Novák
Autor: Pavel Novák

Udělám Vám finanční plán, který z Vás udělá rentiéra.
 

Pomáhám svým klientům zajistit to co je pro ně v životě důležité. Například vlastní bydlení, peníze na studia dětí, nebo dostatečnou rezervu v penzi, být rentiérem.

Tohle všechno stojí peníze. Obecně mluvíme o výdajích rodiny. Abychom mohli výdaje zaplatit, musíme pracovat. Musíme mít dostatečné příjmy.

Bohužel v životě přicházejí okamžiky, které příjmy ohrožují. Které to jsou ? Ztráta zaměstnání, nemoc, úraz...

Mou rolí  je pomáhat zachovat si svou životní úroveň a splnit si svoje finanční cíle, stát se rentiérem, ať se děje co se děje.

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení